Siófok, Hotel Azúr, 2016. március 18-19.

Tisztelt Kolleganők és Kollega Urak!

21. alkalommal kerítünk sort arra, hogy tavasszal értékeljük az előző évet, és kötetlen formában tárgyaljunk az előttünk álló időszak teendőiről. Most sem tervezzük ezt másként.

Alkalmazkodva a gyógyszertári leterheltség növekedésével összefüggő igényekhez, ebben az évben két napra, péntek – szombatra szervezünk programot. Nem zárjuk ki ugyanakkor annak lehetőségét, hogy akinek ideje engedi, ennél hosszabb időtartamra is bővítse siófoki látogatását.

Ahogyan az a tematikából is kitűnik, a szakmai ismeretek gyarapítása mellett szánunk időt a gyógyszerészi gondozás programjának időszerű technikájára, újdonságok bemutatására. Immár hagyományosan áttekintjük a gyógyszertárak működtetésével összefüggő jogi-, gazdasági-, marketing- és vezetéstechnikai kérdéseket ugyanúgy, mint a kereskedelmi kapcsolatainkban lévő aktualitásokat. Ugyancsak sort kerítünk a gyógyszertári ügyelet szabályozásának várható változásaira, a közforgalmú, fiók- és kézigyógyszertárak, továbbá intézeti gyógyszertárak működési, szolgálati és nyilvántartási rendjéről szóló 41/2007. (IX. 19.) EüM rendelet módosítási törekvéseire egyaránt.

Továbbiakban is úgy gondoljuk, hogy felgyorsult világunkban nélkülözhetetlen a személyes találkozás és konzultáció azokban a kérdésekben, amelyek meghatározzák, befolyásolják az egészségügyi ellátásban vállalt szakmai szerepünket, s a gyógyszertárak működtetése gazdasági feltételeinek alakítását.

Minden kollégánkat várunk a Gyógyszertár-működtetés 2016. évi XXI. konferencia rendezvényein!

Tisztelettel:
Dr. Mikola Bálint
a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége
elnöke