Gmrt

"Az Ön öröme, a mi sikerünk"

Elhízás világnap 2023 Életmódprogrammal az elhízás megfékezésére

A Magyar Elhízástudományi Társaság továbbképző konferenciája és tudományos találkozója

2023. március 4. – D50 Rendezvényközpont

Tisztelt Kollégák! 

A pandémiás időszakot követően öröm volt újra személyesen találkozni a 30. éves Jubileumi Kongresszuson szakterületünk jeles képviselőivel. A kongresszusra nyomtatott formában is megjelentettük tudományos folyóiratunk legújabb lektorált lapszámát, és a jövőben széles körben várunk új kutatási eredményeket, referátumokat, beszámolókat az elhízástudomány területén. obesitologia-hungarica-2022-004.pdf (elhizastudomany.hu)

A Jubileumi Kongresszuson tárgyalt témák között kiemelt szerepet kapott az elhízás multidiszciplináris kezelése körében az étrendi- és mozgásterápia jelentősége és hazai helyzete, kezelési gyakorlata, valamint szerepe a megelőzésben. Kerekasztal megbeszélés keretében a szakterületen tevékenykedő különböző szakemberekkel megvitattuk a kompetenciával kapcsolatos kérdéseket és egyeztettük a határterületek lehetséges kapcsolódási pontjait. A kongresszusi absztrakt kötet elérhető: 22MET_Obesitologia-Hungarica-2022-Suppl-1.pdf (elhizastudomany.hu)

A Kerekasztal konferencia eredményeként kezdeményezzük “Életmód programmal az elhízás megfékezésére” címmel az Elhízás Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő továbbképző konferenciát és tudományos tanácskozást az életmódhoz kötődő szakterületeken tevékenykedő szakmai szereplők munkásságának összehangolása érdekében. A továbbképző program mellett a tudományterület releváns szakmai képviselőivel tudományos tanácskozást is tartunk, megtárgyaljuk együttműködési lehetőségeiket, és a határterületeken összehangoljuk tevékenységünket szakmai céljaink, egyben a népegészségügyügyi célkitűzések megvalósítása érdekében.

A konferencia programja orvosok, diétetikusok, gyógytornász-fizioterápeuták, egészségügyi szakdolgozók, valamint gyógyszerészek részére az OFTEX és OKFŐ rendszerében akkreditált pontszerző továbbképzés.

Találkozzunk ismét személyesen a tudományos fórumon és továbbképzésen!

Dr. Halmy Eszter

a Konferencia elnöke

A Konferencia elnöke

Dr. Halmy Eszter

Továbbképzés elnöke

Prof. Dr. Forster Tamás

Kiállítók és Támogatók